De slag om de veerboten

VOORINTEKENACTIE met 5 ansichtkaartlino’s uit het boek

Henk Tameling

De slag om de veerboten is de reconstructie van de strijd die de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) en Rederij Doeksen van 2005 tot 2014 voerden om het personenvervoer tussen Harlingen en Terschelling.

Henk Tameling plaatst het ontstaan van de EVT tegen het licht van de ontstaansgeschiedenis van Rederij Doeksen, haar ontwikkeling in de laatste decennia en de toename van het toerisme.

Aan de hand van gesprekken met betrokkenen en bronnenonderzoek beschrijft de auteur de beweegredenen van drie Terschellinger ondernemers, een oliehandelaar, een fietsenverhuurder en een scheepsbevrachter, om de EVT op te richten. Waarom gingen de initiatiefnemers van de EVT de strijd aan? Hadden deze Terschellingers er genoeg van dat één familiebedrijf decennialang de prijs voor het vervoer van en naar Terschelling kon bepalen? En hoe is het mogelijk dat Nederland steeds meer liberaliseerde en privatiseerde maar dat Rederij Doeksen met instemming van de overheid haar monopoliepositie kon behouden?

De slag om de veerboten is een intrigerend en onthullend boek over een kwestie die de gemoederen op Terschelling en in Den Haag bijna tien jaar lang bezighield.

https://www.uitgeverijlouise.nl/boeken/boek?tx_usersales_bookshow%5Baction%5D=show&tx_usersales_bookshow%5Bbook%5D=113&tx_usersales_bookshow%5Bcontroller%5D=Book&cHash=f1641ecdea11c75f45523358165fd1fd

Reacties
Alle reacties
Reacties