Een eigen eilander veerdienst voor Ameland?

26 maart gaan Fabian Kock van de Coöperatie Amelander Veerdienst en Henk Tameling, schrijver van De slag om de veerboten onder leiding van Asing Walthaus (columnist van de Leeuwarder Courant) op Ameland met elkaar en met het publiek in gesprek over de toekomst van de veerdiensten op het Wad.

EEN EIGEN VEERDIENST VOOR AMELAND?

In 2029 zal de nieuwe concessie (vergunning) verleend worden door de overheid voor de  waddenveerdiensten die nu door Doeksen en Wagenborg worden onderhouden. De aanbesteding is Europees. Dat betekent dat onbekende partijen (ook uit het buitenland) mee mogen doen om deze concessie te verkrijgen.

Op Ameland is het initiatief genomen om te komen tot een veerdienst in eigen Amelander handen. Texel kent met TESO een dergelijke rederij. Op Terschelling heeft de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) tussen 2005 en 2014 ook een eigen veerdienst onderhouden.

Op 26 maart gaan Fabian Kock, secretaris  van de Amelander Veerdienst en Henk Tameling, schrijver van De slag om de veerboten onder leiding van Asing Walthaus (columnist van de Leeuwarder Courant) met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over de vraag:

Is een eigen veerdienst voor Ameland nodig en mogelijk?

26 maart 2024, 20.00 uur in Eetcafé de Boerderij in Ballum. De toegang is gratis.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door

·        Eetcafé  De Boerderij, Ballum https://www.eetcafedeboerderij.nl/

·        Amelander Veerdienst https://amelanderveerdienst.nl/

·        Uitgeverij Louise, Grou  www.uitgeverijlouise.nl          

·        Boekhandel  Van den Brink , Nes  https://libris.nl/vandenbrink

Reacties
Alle reacties
Reacties