Leren schrijven op Terschelling, Schiermonnikoog of Vlieland

Volgend jaar organiseert Stichting Over ’t Wad de schrijfcursus ‘Eilander portretten’. Deelnemers kunnen kiezen uit drie Waddeneilanden: Terschelling, Schiermonnikoog of Vlieland. Sander Warmerdam, hoofdredacteur Leeuwarder Courant, Henk Blanken, journalist en schrijver en Henk Tameling, publicist De Wadden voor dummies en oud-directeur Waddenvereniging begeleiden de cursus.

‘Eilander portretten’ geeft eilandliefhebbers de kans om in een inspirerende waddenomgeving de verhalen van oorspronkelijke bewoners van een Waddeneiland creatief te bewerken tot geschreven portretten.

Hoe was het leven op de Waddeneilanden in de Tweede Wereldoorlog, de jaren vijftig en zestig? Welke beroepen op de Waddeneilanden zijn verdwenen? Wat is er de laatste vijftig jaar op de eilanden veranderd op het gebied van werk en inkomen?  Hoe hebben de bewoners van het eiland zelf die tijd beleefd? De tijd dringt – voordat je het weet kan de generatie eilandbewoners van zeventig jaar geleden niet meer vertellen hoe het leven op de Wadden vroeger was.

De schrijfcursus Eilander portretten is voor mensen die graag schrijven over hun favoriete Waddeneiland. Op een mooi eiland leren zij de fijne kneepjes. De cursisten gaan in gesprek met eilandbewoners en bewerken vervolgens hun ervaringen en levensgeschiedenissen tot verhalend portretten.

Ervaren schrijvers met passie voor het Wad begeleiden de cursisten van maandag tot en met vrijdag. In de cursus komen basiselementen van de verhalende journalistiek aan de orde.  De cursisten worden na afloop van de cursus digitaal verder begeleid bij het publicatieklaar maken van het eigen schrijfresultaat. De beste eilander portrettenworden gepresenteerd op internet (VisitWadden en De Wadden voor dummies), gepubliceerd op de website lc.nl en mogelijk in de Leeuwarder Courant en in boekvorm.

meer informatie en aanmelding: https://overtwad.nl/schrijfcursussen

Reacties
Alle reacties
Reacties