Schrijfcursus 2021 Terschelling
schrijfcursus Eilander portretten

(Beter) Leren schrijven op Terschelling

Eilander portretten. Beter leren schrijven op Terschelling, 11-15 oktober 2021

In 2021 organiseert Stichting Over ’t Wad voor de tweede keer de schrijfcursus ‘Eilander portretten’.  Deelnemers aan de cursus in 2020 beoordeelden de cursus 2020 met een 8,5 gemiddeld.

‘Eilander portretten’ geeft eilandliefhebbers de kans om in een inspirerende waddenomgeving de verhalen van oorspronkelijke bewoners van Terschelling creatief te bewerken tot geschreven portretten.

Hoe was het leven op de Waddeneilanden in de Tweede Wereldoorlog, de jaren vijftig en zestig? Welke beroepen op de Waddeneilanden zijn verdwenen? Wat is er de laatste vijftig jaar op de eilanden veranderd op het gebied van werk en inkomen?  Hoe hebben de bewoners van het eiland zelf die tijd beleefd? De tijd dringt – voordat je het weet kan de generatie eilandbewoners van zeventig jaar geleden niet meer vertellen hoe het leven op de Wadden vroeger was.

De schrijfcursus Eilander portretten is voor mensen die graag schrijven over hun favoriete Waddeneiland. Op een mooi eiland leren zij de fijne kneepjes. De cursisten gaan in gesprek met eilandbewoners en bewerken vervolgens onder begeleiding hun ervaringen en levensgeschiedenissen tot verhalend portretten.

Ervaren schrijvers met passie voor het wad begeleiden de cursisten van maandag tot en met vrijdag. In de cursus komen basiselementen van de verhalende journalistiek aan de orde.  De cursisten worden na afloop van de cursus digitaal verder begeleid bij het publicatieklaar maken van het eigen schrijfresultaat. De beste eilander portretten worden gepresenteerd op internet (De Wadden voor dummies) en mogelijk gepubliceerd op de website lc.nl en in boekvorm.

De recensies:

“Dat er meer in mij zit dan ik had gedacht. Ik ben hier gegroeid. Veel geleerd.”

“Geweldige week gehad”

“Leuk en leerzaam”

“Goede manier om Terschelling op een andere manier te leren kennen”

 Praktische informatie  

  • Maandag 11 oktober tot en met vrijdag 15 oktober 2021
  • Docenten: Henk Tameling, oud-directeur Waddenvereniging en publicist Over’t Wad met gastlessen van ervaren journalisten
  • Prijs op basis van volpension in 1 persoonskamer, inclusief lesmateriaal, linnengoed,      koffie en thee tijdens trainingen, inclusief alle trainingen en feedbacksessies, schrijfcoaching tijdens en na de week, exclusief reiskosten en fietshuur: €695,00
  • Groepsgrootte: 14-20 personen
  • Betalings- en inschrijfvoorwaarden: Inschrijving en betaling van cursusgeld voor tot 1  september;
  • De cursus vindt plaats bij voldoende deelname; medio september wordt u hierover geïnformeerd
  • Betaling wordt gerestitueerd bij onvoldoende deelname
  • Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Vol=vol.

 

Praktische informatie over de schrijfcursus Eilander portretten  

Terschelling 2021

Informatie over de docenten

Henk Tameling (1952) is als docent Nederlands en (interim)schoolleider verbonden geweest aan onderwijsinstellingen in Friesland, Groningen en de Randstad. Tot aan zijn pensionering in augustus 2018 was hij waarnemend rector van het Coornhert Lyceum in Haarlem.  Tameling was directeur van de Waddenvereniging en uitgever van de boot-aan-bootkrant Over ’t wad en Terschelling Magazine. Henk Tameling publiceert tweewekelijks over zijn belevenissen op Vlieland, Terschelling en de andere Waddeneilanden  in de Harlinger Courant. Publicaties in boekvorm: Geluksvogel, Over’t Wad en De zwaardschede.

Als vrijwilliger is hij actief bij de stichting Over ’t Wad, stichting Vrienden van het Westfries Museum en  stichting Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs.

Informatie over andere docenten volgt binnenkort.

https://www.overtwad.nl

 

 

 

 

 

Aanmeldformulier