TEILANDINTAAL

Drie vertellers over Terschelling lezen voor uit eigen werk

tijdens Oerol 2024

Onder de titel Teilandintaal lezen Frans Schot, Henjo Hekman en Henk Tameling op Oerol 2024 voor uit eigen werk over Terschelling. Datum en tijd: woensdag 12 juni van 13.30 tot 15.15 uur. Locatie: Kantine Camping Terpstra Midsland. De toegang is gratis.

Over de vertellers

Frans Schot is aquarellist en grafisch vormgever, woont in Midsland, Terschelling, waar hij met zijn dochter, die ook schildert, een galerie heeft (Boetiek 44). Zijn Wrakkenkaarten van alle Waddeneilanden zijn overal bekend. Hij was ruim dertig jaar werkzaam bij museum ‘t Behouden Huys, o.m. als conservator. Onlangs werd duidelijk dat Schot ook gedichten schrijft.

Henjo Hekman uit Zeist, Terschellingganger met Midsland als uitvalbasis, publiceert in juni zijn nieuwste boek: Het wapen van Terschelling (uitg. Van Gorcum, Assen). Samen met Frans Schot publiceerde hij Onder het oog van de Brandaris. Andere titels van Hekman zijn: Drooggevallen verhalen, Oeverloos eiland, Levenslang tot sluitingstijd. Ook schreef hij, ook met Frans Schot: Een loopke deur de Tyd`- een rondleiding door en om Midsland waar geen gids bij nodig is,

Henk Tameling uit Hoorn (Noord-Holland) laat zich in zijn prozateksten inspireren door meer dan zeventig jaar persoonlijke waddenbeleving. Op www.overtwad.nl beschrijft hij de mensen en flora en fauna die het gebied voor hem zo interessant maken. In De slag om de veerboten (2023, www.uitgeverijlouise.nl ) onderzoekt hij verhalend en journalistiek de strijd tussen 2005 en 2014 om de macht tussen Rederij Doeksen en de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). In de bundel Ode aan het Wad (2024) debuteert hij met een poëziebundel.

GRATIS WELKOM OP 12 JUNI BIJ CAMPING TERPSTRA VAN 13.30 TOT 15.30 UUR

Reacties
Alle reacties
Reacties